Ioana Caciula

Sunt psiholog specializat in psihologia copilului si adolescentului la Universitatea Paris 10 din Franta. Lucrez cu copiii si familiile lor in cadrul institutiilor de invatamant preuniversitar (scoli, licee, gradinite) de 7 ani, si in practica privata de asemenea. Colaborez cu compania Softwin - Intuitext si site-ul suntparinte.ro in ceea ce priveste educatia si psihologia copilului. Am participat la numeroase conferinte (Conferinta nationala de psihologie Iasi 2010), seminarii, training-uri si stagii profesionale in domeniul psihologiei copilului (stagiu profesional de 300 de ore in Franta in protectia copilului – optimizarea relatiilor parinti-copii; bursa Comenius in Italia in domeniul formarii parintilor).
Am drept de libera practica in psihologie educationala si consiliere psihologica conferit de Colegiul Psihologilor din Romania, si de asemenea am urmat o formare de 250 de ore in abordarea terapeutica sistemica a familiilor.
Consider ca psihologia este o provocare continua, deoarece pe masura ce descoperi universul interior al celorlalti, te poti dezvolta alaturi de ei si poti avea acces la o diversitate de trairi. A lucra cu un copil din punct de vedere psihologic inseamna de multe ori a urmari evolutia si dezvoltarea sa si a-l ajuta sa gaseasca propria cale de a-si construi viata, cu conditionarile inerente fiecaruia, dar constient de acestea.