“Invatand despre emotii” - in armonie cu sine si cu ceilalti

Cu cine: Cursul va fi sustinut de Ioana Caciula
Cind: din 21.01, in fiecare vineri, timp de 8 intilniri, de la ora 17
Numar de sedinte: 8, durata unei sedinte este de 60 de minute
Cost: 160 lei
Grupa de virsta: 9-11 ani

Autocunoasterea reprezinta pentru fiecare copil un prim pas spre echilibrul interior si spre armonizarea relatiilor cu cei din jur. Emotiile sunt cele care ne insotesc de-a lungul vietii noastre, incepand din primii ani: teama, furie, bucurie, tristete – ne coloreaza toate evenimentele prin care trecem si uneori ne motiveaza alegerile. A invata sa identifici, sa recunosti, sa exprimi in mod adecvat si sa gestionezi trairile emotionale inseamna a te adapta la ceilalti si a-ti satisface propriile nevoi. Imaginea de sine si relatiile cu cei din jur, depind in mare masura de emotii. In copilarie se invata mecanismele reglarii emotionale, iar de aceste premise depinde exprimarea emotiilor si in viata de adult. Multe din problemele intalnite la copiii de varsta scolara (agresivitate, izolare, relatii conflictuale cu parintii sau cu cei de aceeasi varsta) au ca sursa necunoasterea propriilor trairi emotionale si absenta abilitatilor de a le regla.
Acest curs are ca obiectiv principal insusirea de catre copii a unor abilitati emotionale care sa le permita sa isi autoregleze viata afectiva. Astfel, ei vor invata cum sa nu fie coplesiti de emotii negative disfunctionale si sa cunoasca modalitatile de reglare a acestora si de a folosi in mod optim emotiile pozitive.
Cursul este structurat in 8 sedinte, cu o frecventa de o sedinta pe saptamana, in grupuri de cate 6-8 copii, cu varste cuprinse intre 7-11 si 11-14 ani. Modalitatea de lucru este grupul, deoarece acesta faciliteaza exprimarea, permite ca cei mici sa socializeze si este un factor de schimbare, membrii grupului putand deveni un suport de restructurare a comportamentelor si a atitudinilor.

Cele 8 sedinte ale cursului sunt centrate pe urmatoarele tematici:

  1. Sa ne cunoastem – ce stiu despre mine si ce comunic celorlalti despre mine
  2. Ce sunt emotiile? Tipuri de emotii.
  3. Cum recunoastem emotiile proprii si pe ale celorlalti?
  4. Moduri de exprimare a emotiilor
  5. Cum facem fata emotiilor negative?
  6. Optimizarea imaginii de sine
  7. Dezvoltarea empatiei
  8. Asertivitatea in relatiile cu ceilalti

                                        Inscrie-te