Toti copiii sunt artisti - Atelier de pictura

Cu cine: Cursul va fi sustinut de Dana Chirculescu
Cind: din 19.01, in fiecare miercuri, timp de 4 intilniri, de la ora 18.00
Numar de sedinte: 4, durata unei sedinte este de 90 de minute
Cost: 180 lei
Grupa de virsta: 9-13 ani

Toti copiii sunt artisti, problema este cum sa ramai artist odata ce cresti
Pablo Picasso
Cursurile noastre de Arta, au ca obiectiv principal: stimularea creativitatii si expresivitatii prin desen, pictura, modelaj. Arta încurajeaza exprimarea de sine, valorizeaza creativitatea si constiinta de a fi creativ prin răspunsul dat experientelor, prin exprimarea si comunicarea ideilor. Creativitatea este modalitatea prin care copiii raspund la ceea ce vad, aud, miros, ating sau simt, este modul prin care isi exprima si comunica ideile, gandurile, sentimentele.Creativitatea este fundamentala pentru succesul invatarii, fiind si de multe ori un instrument pentru a simti lumea din jurul nostru, pentru a estima si rezolva problemele.
Atelierul de pictura – este structurat in 4 sedinte in care copiii se vor familiariza cu principalele suporturi pentru pictura, tehnica pregatirii acestora, alegerea culorilor si a temelor.
Prima intalnire – Pictura pe sticla
Sticla este cel mai sensibil material ce ofera picturii o eleganta aparte. Vom realiza o lucrare cu un subiect la alegere; vom face schita desenului ce urmeaza a fi transpus pe sticla, pregatim sticla, culorile si la final discutam despre ceea ce am realizat.
A doua intalnire: Pictura pe lemn
Vom decora un obiect din lemn, folosind mai multe tehnici de lucru (pictura, tehnica servetelului, aplicatii de material textil).La sfarsit comentam lucrarile realizate.
A treia intalnire: Pictura pe panza
Arta abstracta – transformatea artei figurative intr- un sistem de linii, semne, pete, volume ce ar trebui sa exprime actiunea rationalitatii si sensibilitatii umane. Vom vizualiza imagini ale acestui stil artistic, vom discuta pe baza lor, vom vorbi despre reprezentanti ai acestui stil. Vom face exercitii  abstracte pornind de la diverse cuvinte, vom transpune schita pe panza, pregatim culorile. Vom discuta pe baza lucrarilor realizate.
A patra intalnire: Pictura pe carton tratat
Vom discuta despre Cubism (cea mai importanta revolutie in istoria picturii) reprezentand ruperea artei figurative si modul de a reprezenta imaginea in perspectiva. Vom discuta despre reprezentanti ai cubismului si opere importante. Vom realiza o compozitie in stil cubist si vom discuta la final pe baza lucrarilor realizate.